• Головна
  • Війна
  • Підлабузництво не оцінили: в Маріуполі людей, які вітали Путіна, виселяють з їх квартир

Підлабузництво не оцінили: в Маріуполі людей, які вітали Путіна, виселяють з їх квартир

Підлабузництво не оцінили: в Маріуполі людей, які вітали Путіна, виселяють з їх квартир

Серед причин називають наявність у власності іншого житла та помилки комісії під час перевірки тощо

В тимчасово окупованому Маріуполі мешканці ЖК «Невський», який нещодавно відвідав президент РФ Володимир Путін, скаржаться на проблеми з оформленням квартир у власність. Ба більше, їм тепер погрожують виселенням.

Про це пише російське видання «Верстка», посилаючись на дані із закритого чату житлового комплексу. 

Так, одразу кілька жителів «Невського» поскаржились на те, що не можуть отримати свідоцтва на право власності – підконтрольна окупантам прокуратура проводить перевірку «законності отримання» квартири.

Вікторія [ім'я змінено, - ред.] розповіла, що коли звернулася до Багатофункціонального центру надання державних та муніципальних послуг із запитанням про отримання свідоцтва на право власності, то жінці сказали, що спершу прокуратура має перевірити законність отримання житла. Водночас таку перевірку вже проводила місцева комісія.

«Свідоцтва на право власності не видадуть, допоки не проведуть перевірку про законність видачі квартири. І вже є випадки виселення, якщо раптом з'ясується, що є інше житло», – написала в чаті одна із місцевих жительок.

Натомість ще одна власниця квартири розповіла, що дізналася у БФЦ, що мешканців квартир уже виселяють. Серед причин називають наявність у власності іншого житла та помилки комісії під час перевірки тощо. Відтак жінка хвилюється, що може втратити квартиру, бо має невелику частку у квартирі батьків.

«У будь-якому разі це якийсь ідіотизм: спочатку потішити людей, дати їм купити меблі, обжитися, а потім відібрати житло», – скаржиться один із мешканців ЖК.

«Прийшли, звільнили від житла, від роботи, від рідних, і тепер дали нам милість. Роздають житло, але воно не ваше… але ж ви забрали у нас приватизовану житлоплощу», – бідкається ще одна людина.

Наразі мешканці ЖК міркують над тим, аби подати колективну заявку на сайт президента РФ, аргументуючи це тим, що «в цьому випадку все швидко вирішується».

Нагадаємо, під час зустрічі президента РФ Владіміра Путіна із жителями окупованого Маріуполя, які розповідають, що щасливі, бо отримали квартири в новобудові, раптом пролунав вигук: «Це все неправда! Це напоказ!»

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності