• Головна
  • Політика
  • У Європі знайшлася країна, яка не буде арештовувати Путіна на своїй території

У Європі знайшлася країна, яка не буде арештовувати Путіна на своїй території

У Європі знайшлася країна, яка не буде арештовувати Путіна на своїй території

Аргументують внутрішньодержавною правовою колізією

В Угорщині заявили, що в разі прибуття Путіна на територію країни, його не арештують згідно з виданим судом Гааги ордером.

Про це повідомили в адміністрації прем'єра Орбана, пише Reuters.

Глава адміністрації угорського лідера Гергей Гуйяш зазначив, що попри ратифікацію Угорщиною Римського статуту Будапешт не арештує президента РФ через внутрішню правову колізію — за його словами, Римський статут не вбудований в угорську правову систему.

Угорщина лише формально схвалила Римський статут, але не змінила законодавство для його втілення.

Також зазначається, що уряд Угорщини поки не сформував позицію щодо ордера на арешт Путіна.

Водночас Гергей Гуйяш поділився особистою думкою та назвав рішення про ордер на арешт Путіна “не найбільш вдалим, оскільки воно веде до подальшої ескалації, а не миру”.

Нагадаємо, Міжнародний суд у Гаазі видав ордер на арешт Путіна та Львової-Бєлової 17 березня за воєнні злочини, пов’язані з дітьми. Ордери на арешт було видано на підставі заяв, поданих прокуратурою Міжнародного кримінального суду 22 лютого 2023 року.

Представниця МЗС РФ Марія Захарова у відповідь на рішення МКС заявила, що росія його не виконуватиме, оскільки «не є учасником Римського статуту Міжнародного кримінального суду і зобов'язань щодо нього не несе».

Слідчий комітет РФ у відповідь оголосив про кримінальну справу проти прокурора та суддів Міжнародного кримінального суду в Гаазі (МКС).

Політика

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності