• Головна
  • Війна
  • Білоруси спіймали «українського диверсанта»: чоловік розповів, як «підривав літак» у Мачулищах (відео)

Білоруси спіймали «українського диверсанта»: чоловік розповів, як «підривав літак» у Мачулищах (відео)

Під час допиту чоловік на відео стверджує, що нібито працював з СБУ в Києві, потім за російським паспортом потрапив до РФ, а звідти - до Білорусі

Білоруські силовики повідомили про затримання громадянина України, який нібито підірвав російський літак на аеродромі «Мачулищі» неподалік Мінська.

Про це пише Telegram-канал Sota.

Так, силовики кажуть, що затримали «терориста СБУ», який «намагався вчинити теракт» у Мачулищах. Водночас на відео з допиту чоловік стверджує, що «підірвав літак».

«Той самий терорист СБУ, який намагався вчинити теракт у Мачулищах. Швець Микола Володимирович, 5 квітня 1993 року народження, громадянин України», - кажуть силовики.

Під час допиту чоловік на відео стверджує, що нібито працював з СБУ в Києві, потім за російським паспортом потрапив до РФ, а звідти - до Білорусі. Проте з України до Росії потрапити неможливо Окрім цього, затриманий «диверсант» плутався у словах, розповідаючи про те, що він зробив на території Білорусі, згадуючи текст.

При цьому видання «Білорусь головного мозку» знайшло в соцмережах сторінку людини, схожої на Швеця: вона належить мінчанину Олександру Квасюку.

Нагадаємо, раніше самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його силовики нібито затримали працівника українських спецслужб, причетного до вибухів на аеродромі «Мачулищі» та ймовірного пошкодження російського радіолокаційного літака А-50. Водночас він визнав, що російський ДРЛС А-50 на аеродромі в Мачулищах отримав пошкодження внаслідок вибухів. Крім того, Лукашенко назвав Зеленського «гнидою» і кинув йому виклик.

Водночас в українському МЗС спростували причетність нашої держави до цих подій.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності