Візит Лукашенка у Китай: про що говорили із Сі Цзіньпінем

Лукашенко

Лукашенко закликав китайську сторону до тісної співпраці в машинобудуванні та до створення спільних підприємств

У Пекіні за підсумками переговорів голова КНР Сі Цзіньпін і самопроголошений президент Білорусі Александр Лукашенко прийняли спільну заяву про основні засади розвитку відносин стратегічного партнерства Китаю та Білорусі.

Про ухвалення документу повідомляє держінформагентство БелТА.

Зазначається, що Лукашенко сказав голові Китаю Сі Цзіньпіну, що «сьогоднішня зустріч проходить у дуже складний час, який вимагає нових, нестандартних підходів і відповідальних політичних рішень». Та додав, що Білорусь «повністю підтримує ініціативу щодо міжнародної безпеки, яку ви висунули».

Відтак білоруський правитель заявив про підтримку ініціативи Пекіна — «мирного плану» для врегулювання війни Росії з Україною, оприлюдненого МЗС Китаю 24 лютого.

Також Лукашенко закликав китайську сторону до тісної співпраці в машинобудуванні та до створення спільних підприємств. Він запропонував «створити спільні підприємства у галузі верстатобудування, електротранспорту, виробництві деталей для сільськогосподарської техніки як у Білорусі, так і в Китаї».

Зазначається, що перелічені виробництва — подвійного призначення, і можуть також використовуватись у ВПК.

Нагадаємо, LVIV.MEDIA писало, що головною темою візиту Лукашенко, насправді було питання: як домовитись із Китаєм про те, щоб відскочити від Росії. Припускається, що в Кремлі це теж розуміють, і коли Путін на колегії ФСБ вживає слово «мерзотник» — це також стосувалось і Лукашенка.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності