• Головна
  • Україна
  • Не там шукає загрозу: в МЗС України та в ОП відреагували звинувачення Лукашенка

Не там шукає загрозу: в МЗС України та в ОП відреагували звинувачення Лукашенка

Не там шукає загрозу: в МЗС України та в ОП відреагували звинувачення Лукашенка

Білоруському диктатору нагадали, що відповідальність за інцидент взяли на себе білоруські партизани

У МЗС України відреагували на істерику самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка. Раніше він визнав, що невідомі безпілотники атакували російський літак А-50 на аеродромі в Мачулищах. Водночас в українському МЗС спростували причетність нашої держави до цих подій.

Про це у Facebook написав речник МЗС Олег Ніколенко.

Він наголосив, що зараз є один агресор і це – Росія.

«Загрозу потрібно шукати не в Україні, яка бореться за себе та шукає миру. Вона лежить в Росії, яка всілякими способами намагається іще більше втягнути Білорусь у війну, остаточно позбавити її незалежності та суверенітету. Олександр Лукашенко також дозволив собі грубий персональний випад на адресу президента України. Цей акт безсилля залишимо без відповіді», - написав Ніколенко.

Натомість радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк, коментуючи закиди Лукашенка, написав у своєму Twitter, що «потрібно визначитися з дефініціями» й нагадав, що відповідальність за інцидент взяли на себе білоруські партизани.

«Потрібно визначитися з дефініціями. Теракт – це коли з території Білорусі запускають ракети по містах. Диверсії – коли з білоруського кордону заходять ДРГ. Удар по літаку-корегувальнику А-50 – антитерористичний акт, здійснений, до речі, місцевими партизанами», - зазначив Подоляк.  

Нагадаємо, Лукашенко раніше заявив, що його силовики нібито затримали працівника українських спецслужб, причетного до вибухів на аеродромі «Мачулищі» та ймовірного пошкодження російського радіолокаційного літака А-50.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності