• Головна
  • Війна
  • В Росії оголосили режим підвищеної готовності через голод

В Росії оголосили режим підвищеної готовності через голод

Прокуратура вимагає ввести режим надзвичайної ситуації

У декількох районах Новосибірській області в Росії фіксують масову загибель тварин через голод.

Про це пише російське видання «Тайга.info».

Понад 550 корів загинуло у селищі Нові Решети Кочківського району. Окрім цього, рештки ще близько 100 особин знайшли у селищі Шайдурово, Ординський район. За словами місцеві жителі, трупів там може бути значно більше. На світлинах із Шайдурового видно, що трупи корів лежать і у приміщеннях, і на вулиці. Прокуратура вимагає ввести режим надзвичайної ситуації.

В Ординському районі режим підвищеної готовності через загибель худоби запровадили ще в середині лютого. На той момент там померло 73 особи, ще десятки трупів лежали під снігом. Корови загинули через брак кормів.

«Корови належали „Торгсибагро“, а потім через конкурсне виробництво вони перейшли підприємству „Покровське“. Організація має філію в Кочківському районі, вона основна. Власники взагалі знаходяться в Алтайському краї, і останнім часом представник від них на зв'язок із нами не виходить,» — розповів голова Ординського району Олег Орел.

У Кочківському районі та сама ситуація. 3 березня 2023 року регіональна прокуратура оголосила про несанкціоновані звалища трупів тварин у Новорешетівській сільраді. Вони вимагають негайно вжити заходів щодо ліквідації біологічних відходів.

Окрім цього, на російському сайті «Авіто» розмістили оголошення про продаж великого обсягу туш рогатої худоби в Ординському районі на «корм тваринам».

Нагадаємо, солдати Путіна повісили червонокнижних хом’яків на Херсонщині перед відступом.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності