• Головна
  • Війна
  • Жодних компромісів чи примирення з Росією не буде — Шмигаль

Жодних компромісів чи примирення з Росією не буде — Шмигаль

Жодних компромісів чи примирення з Росією не буде — Шмигаль

Для відновлення нормальної співпраці між країни необхідно аби Росія змінилася

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль не вірить у можливість примирення з Росією навіть у найближчі сто років.

Про це він розповів в інтерв'ю німецькому тижневику Focus.

За його словами, примирення чи співпраця з Росією буде неможлива протягом багатьох поколінь. Денис Шмигаль переконаний, що для відновлення нормальної співпраці між країни необхідно аби Росія спочатку змінилася — стала демократичною, демілітаризованою і денуклеаризованою  державою.

Також він заявив, що Україна готова боротися за свободу і незалежність до перемоги, яка буде полягати у звільненні всіх окупованих територій.

«Ми — суверенна країна з міжнародно визнаними кордонами. Єдиний компроміс — повне виведення російських військ з України в межах кордонів 1991 року. Росіяни повинні припинити стріляти, зупинити агресію і покинути нашу територію. Я вважаю, що зміна кордонів була б неприйнятним компромісом і для Європи», — наголосив Шмигаль.

Окрім цього, прем’єр-міністр України попередив, що будь-які варіанти з заморожуванням війни лише зіграє на руку Росії та призведуть до ще однієї великої війни. Також він додав, що українське суспільство не допустить жодних компромісів щодо територіальної цілісності.

«Тисячі наших найкращих людей загинули не для того, аби ми шукали компроміс із кривавим терористом і агресором, який шантажує весь світ», — сказав Шмигаль.

Нагадаємо, глава Союзу військовослужбовців Бундесверу заявив про те, що конфлікт із РФ може затягтися на десятиліття.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності