ЄС ухвалив 10-ий пакет санкцій проти Росії: деталі

ЄС ухвалив 10-ий пакет санкцій проти Росії: деталі

До санкційного списку потрапили ті, хто відповідальний за депортацію та примусове усиновлення українських дітей

До річниці повномасштабного вторгнення Росії до України Євросоюз ухвалив 10-ий пакет санкцій. Зокрема, до «чорного списку» додали 121 фізичну та юридичну особу.

Про це глава європейської дипломатії Жозеп Боррель повідомив у Twitter.

«Ухвалено 10-й пакет санкцій: 121 фізична та юридична особа внесена до списку, значні нові імпортно-експортні обмеження, заборона російських пропагандистських засобів масової інформації. Ми залишаємось єдиними у своїй рішучості завдати шкоди російській військовій машині», - написав він.

Водночас високий представник ЄС з закордонних справ та політики безпеки додав, що до санкційного списку потрапили ті, «хто відповідальний за депортацію та примусове усиновлення щонайменше 6 тисяч українських дітей».

«Це явне порушення міжнародного права, зокрема Женевської конвенції, про що я говорив в Раді Безпеки ООН», - зазначив Боррель.

Нагадаємо, 24 лютого Британія оголосила новий пакет санкцій проти Росії, який має закрити можливості для експорту всього, що Кремль використовує для війни, а також проти нових фізичних осіб - у тому числі посадовців «Росатому» та ще двох компаній російського ВПК. 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності