• Головна
  • Війна
  • У Генштабі розповіли, як Росія готувалась до повномасштабного вторгнення рік тому

У Генштабі розповіли, як Росія готувалась до повномасштабного вторгнення рік тому

Український прапор на формі військового
Фото: pexels

Росія роками готувалась до повномасштабного вторгнення в Україну.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Протягом 2019-2021 років Росія нарощувала військові витрати. У 2021 році її військовий бюджет зріс вдвічі навіть у порівнянні з попереднім 2020 роком, досягнувши майже 66 млрд доларів США, що становило 4,1% ВВП РФ.

Від липня 2021 року, публічна риторика Кремля ставала все більш відвертою та агресивною, а спільні стратегічні навчання з підконтрольною РФ Білоруссю – все більш активними та масовими.

Наприкінці лютого події почали розгортатися стрімко: очевидно, військове та політичне керівництво РФ досягло згоди щодо дати нападу. Потрібен був лише формальний привід. І він в арсеналі країни-агресора швидко знайшовся.

22 лютого Путін підписав указ про визнання Росією незалежності окремих районів Луганської та Донецької областей України, тимчасово окупованих військами РФ.

23 лютого ватажки незаконних збройних формувань звернулися до російського уряду з проханням ввести війська на територію цих тимчасово окупованих РФ окремих районів Донецької та Луганської областей.

24 лютого, від 4 ранку, батальйонно-тактичні групи армії РФ почали широкомасштабний наступ на прикордонні райони України одночасно з півночі, сходу та півдня.

За фактом збройної агресії урядом України було прийнято рішення про введення в країні режиму воєнного стану, який триває й досі.

З перших же хвилин російського вторгнення агресор отримав гідну відсіч від українського народу.

Лише завдяки миттєвій мобілізації зусиль Збройних Сил України, українського уряду та суспільства, допомозі іноземних партнерів не лише військовим озброєнням, але й у політичній площині, російського агресора вдалося зупинити, а потім і відкинути зі стратегічно важливих напрямків.

Нагадаємо, LVIV.MEDIA пригадало, з чого все розпочалося та розповідало про головні труднощі та здобутки, які сталися за рік війни з Росією.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності