• Головна
  • Світ
  • Росію виключили з організації, яка бореться з відмиванням грошей

Росію виключили з організації, яка бореться з відмиванням грошей

Росію виключили з організації, яка бореться з відмиванням грошей

Міжнародна група з протидії відмиванню брудних грошей (FATF) призупинила членство РФ. При цьому там рішуче засуджують загарбницьку війну Росії проти України.

Група з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням коштів (FATF) призупинила членство РФ.

Про це написав на своїй сторінці керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак

«Маємо значну перемогу.  FATF безстроково призупинила членство РФ. Болотяні втратили всі права члена FATF. Санкційна група Макфола-Єрмака боролась за це рішення. Ми дотиснемо російське болото всюди, де є його бруд», - йдеться у повідомленні.

У заяві організації йдеться: «Дії РФ суперечать основним принципам FATF, спрямованих на сприяння безпеці та цілісності світової фінансової системи. Вони також є грубим порушенням зобов’язань щодо міжнародної співпраці та взаємної поваги, згідно з якими члени FATF погодилися впроваджувати та підтримувати стандарти FATF. З огляду на зазначене, FATF вирішила призупинити членство Російської Федерації».

Водночас у заяві наголошується, що за РФ зберігаються зобов’язання щодо впровадження стандартів FATF.

При цьому FATF рішуче засуджує загарбницьку війну РФ проти України і закликає всі юрисдикції «залишатися пильними щодо загроз цілісності, безпеці та безпеці міжнародної фінансової системи, що виникають унаслідок війни РФ проти України».

Додамо, ще 15 серпня Рада просила FATF припинити членство РФ та внести агресора до «чорного списку». Тоді за це проголосували 305 народних депутатів.

Депутати закликали перекрити доступ Російській Федерації та її суб’єктам до фінансових ресурсів, що позбавить їх можливості продовжувати ведення агресивної війни проти України.

Рада просила FATF зупинити членство РФ. А у разі подальшого продовження агресивної війни, виключення її з FATF.

Парламентарі нагадали, що з усіх міжнародних організацій Група з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням коштів (FATF) має найбільше дієвих важелів впливу для того, щоб перекрити агресору доступ до фінансових ресурсів.

Нагадаємо, Генасамблея ООН ухвалила резолюцію до роковин вторгнення РФ в Україну. Зокрема, вона закликає РФ зупинити бойові дії та вивести свої війська з України. Крім того, вона закріплює основні положення української «формули миру».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності