• Головна
  • Війна
  • Генерал НАТО підтримує надання Україні далекобійної зброї для масштабного наступу

Генерал НАТО підтримує надання Україні далекобійної зброї для масштабного наступу

Генерал НАТО підтримує надання Україні далекобійної зброї для масштабного наступу

Російські сили наразі зупинилися на Донбасі, починаючи дорогі атаки на українські лінії

Топгенерал Об’єднаних збройних сил НАТО в Європі підтримує надання Україні винищувачів F-16 та ракет ATACMS для наближення її перемоги у війні з Росією.

Про це повідомляє видання Politico з посиланням на анонімні джерела.

Під час закритого брифінгу з сенаторами та членами Палати представників генерала 17 лютого вищий американський генерал у Європі Крістофера Каволі заявив американських законодавців, що США та їх союзники повинні надати Україні сучасну західну зброю. Йдеться про винищувачі F-16, безпілотники та ракети великої дальності, що мають понад 100 км дальність ураження, такі як ATACMS. За його словами, це могло б допомогти Києву керувати небом і посилити його власні наступальні дії проти Росії.

«Україні потрібні ракети більшого радіусу дії, щоб дозволити її силам завдавати ударів по російських позиціях з більшої відстані, піддаючи ризику штаб і тилові лінії постачання, що допоможе зруйнувати російську військову машину всередині України», — наголосив Крістофера Каволі.

Питання про F-16 було частиною більшої дискусії щодо ведення війни та того, що потрібно Києву, щоб досягти успіху у своїх планах перейти в наступ і придушити російський наступ на сотнях миль лінії фронту. Водночас високопоставлені чиновники нацбезпеки зазначили, що протиповітряна оборона України є найбільш гострою поточною потребою, тому вони не вважають передачу Україні наступної зброї правильним рішенням.

Генерал, який одночасно є верховним головнокомандувачем ОЗС НАТО в Європі та головою Європейського командування США, стверджував, що Україна потребує більш досконалої зброї та обладнання для «посилення глибокого бою».

За словами Крістофера Каволі, будь-яка нова сучасна техніка, яку отримають українці, матиме великий вплив на бойові дії цього року. Російські сили наразі зупинилися на Донбасі, починаючи дорогі атаки на українські лінії. Їхні погано навчені призовники та полонені, які стали солдатами, вже відчувають труднощі у веденні бойових дій.

Додамо, міністр оборони Великої Британії розповів, коли Україна зможе отримати винищувачі Typhoon.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності