• Головна
  • Війна
  • Американський військовий розповів, коли та за яких умов Україна може звільнити Крим та Донбас

Американський військовий розповів, коли та за яких умов Україна може звільнити Крим та Донбас

Американський військовий розповів, коли та за яких умов Україна може звільнити Крим та Донбас

ЗСУ зможуть ізолювати Крим, якщо утримуватимуть російські сили навколо Бахмута

Звільнення тимчасово окупованих територій України може настати зовсім скоро. Основною умовою для цього є передача ЗСУ високоточної зброї великого радіуса дії.

Про це розповів екскомандувач військ США в Європі генерал Бен Годжес, передає Укрінформ.

За його словами, цілком можливо те, що Україна звільнить Крим до кінця літа. Однак за умови, якщо партнери нададуть необхідну зброю, передусім високоточну зброю великого радіуса дії. ЗСУ повинні мати можливість стріляти на 150-300 кілометрів, і щоб ракета впала рівно в ціль. Саме тоді російський чорноморський флот просто змушений буде залишити півострів.

«Ми маємо допомогти Україні повернути Крим. Цього року. Ми хочемо, щоб це сталося, і маємо дати все необхідне», — підкреслив Годжес. 

Годжес назвав Крим «вирішальним місцем», тоді як Донбас — просто «важливим». Він переконаний, що Україна не буде в безпеці, поки Росія утримує півострів. Зокрема, через те що РФ тримає під своїм контролем Крим, Україна не зможе відновити свою економіку. Ми не маємо можливості використовувати порт Маріуполя для експорту продуктів, що істотно гальмує прибутки до держбюджету. Наразі навіть в Одесі близько 140 суден стоять в очікуванні можливості вийти з порту, але не можуть цього зробити.

Окрім цього Бен Годжес продемонстрував власне бачення ситуацію на полі бою. На його думку, ЗСУ зможуть ізолювати Крим, якщо утримуватимуть російські сили навколо Бахмута.

Також екскомандувач військ США наголосив на тому, що ситуацію може змінити не просто танки або літаки, це має бути чітке рішення партнерів, що Україна має перемогти. Щодо наявного в ЗСУ озброєння, він розповів що наразі Україна має у своєму розпорядженні власні танки, ті, що вона захопила в російської армії, та ракети, які можуть влучити в ціль не більше ніж на 90 км.

Додамо, LVIV.MEDIA розповідає, яку військову допомогу отримає Україна та як до цього ставиться ЄС.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності