• Головна
  • Україна
  • Міністр оборони Великої Британії розповів, коли Україна зможе отримати винищувачі Typhoon

Міністр оборони Великої Британії розповів, коли Україна зможе отримати винищувачі Typhoon

Міністр оборони Великої Британії розповів, коли Україна зможе отримати винищувачі Typhoon

Воллес зазначив, що почати навчати українських пілотів варто вже зараз

Україна зможе отримати сучасні винищувачі Typhoon лише після закінчення війни. Тож на швидкі поставки винищувачів розраховувати не варто.

Про це міністр оборони Великої Британії Бен Воллес розповів в інтерв’ю Spiegel.

«Принаймні, не на цьому етапі війни, і я впевнений, що не буде навіть через шість місяців. Пройде досить багато часу, перш ніж хтось поставить винищувачі в Україну, давайте будемо чесними щодо цього. Сучасні літаки, такі як Eurofighter, який ми у Великій Британії називаємо Typhoon, будуть поставлені в Україну лише після війни» - сказав Воллес.

За його словами, такий консенсус серед західних партнерів. Попри це союзники «демонструють рішучість» допомагати Україні стільки, скільки це буде потрібно. Водночас Воллес нагадав, що підготовка пілотів займає досить багато часу.

«Краще почати вже зараз. Ми всі не знаємо, як ця війна буде продовжуватися, чи триватиме вона ще рік або два. Починаючи підготовку винищувачів, ми готуємо себе до всього непередбачуваного, з іншого боку, ми нічого не втрачаємо» - зазначив міністр оборони Сполученого Королівства.

Він додав, що на відміну від бойових танків, з винищувачами не буде затримок після прийняття політичного рішення.

Нагадаємо, лише після ухвалення політичного рішення про постачання Україні танків багато країн дізналися про реальний стан справ з їхньою технікою.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності