• Головна
  • Війна
  • Затримки з формуванням танкових батальйонів для України: міністр оборони Великої Британії пояснив причину

Затримки з формуванням танкових батальйонів для України: міністр оборони Великої Британії пояснив причину

Затримки з формуванням танкових батальйонів для України: міністр оборони Великої Британії пояснив причину

Країни НАТО з болем усвідомили, що їх армії за останні 30 років значно ослабли

Лише після ухвалення політичного рішення про постачання Україні танків багато країн дізналися про реальний стан справ з їхньою технікою.

Про це міністр оборони Великої Британії Бен Воллес розповів в інтерв’ю Spiegel.

«Багато країн виявляють, що їхні армії не мають оперативних танків, які можна було б поставити. Політики відправили своїх військових на склади та виявили, що їхні танки не готові або не відремонтовані для доставки в Україну. Або що на ремонт гармат чи силової установки знадобиться певний час. Ви знаєте ці проблеми з оперативною готовністю у Бундесвері. В інших країнах ситуація не відрізняється» - пояснив Воллес.

За його словами, країни НАТО з болем усвідомили, що їх армії за останні 30 років значно ослабли.

«Існують цифри, скільки танків має кожна країна. Але є реальність, яка говорить нам, що дуже мало з них придатні до експлуатації. Навіть 14 танків Challenger для України ми не брали зі складів, де вони зберігалися, вони були зняті з бойового чергування» - зазначив міністр, додавши, що це стосується не лише танків, а й боєприпасів та іншої техніки.

Проте Воллес запевнив, що танки надійдуть в Україну, хай це і займе більше часу.

«Вимикач переключився, і це важливо. Одна з причин - це військове значення рішення щодо танків для перебігу війни. Ми повинні бути чесними щодо цього. Танки не є диво-зброєю для негайної перемоги у війні. Звичайно, вони явно ефективніші за російські танки. Але окрім цього, зелене світло для Challenger або Leopard було надзвичайно важливим знаком для України» - заявив Бен Воллес.

Він додав, що завдяки сучасним танкам союзники дають можливість Україні краще позиціонувати себе у військовому плані й наблизитися до стандартів НАТО щодо ведення війни.

«Для цього ми, німці, американці чи поляки, зараз тренуємо українських солдатів. У короткостроковій перспективі це не змінить хід війни. Але в середньостроковій перспективі це надзвичайно важливо» - резюмував Воллес.

Нагадаємо, Нідерланди разом із Німеччиною та Данією нададуть Україні понад 100 танків Leopard 2.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності