• Головна
  • Війна
  • «Війна з НАТО» та «згуртування суспільства»: російські пропагандисти отримали новорічні методички з Кремля

«Війна з НАТО» та «згуртування суспільства»: російські пропагандисти отримали новорічні методички з Кремля

«Війна з НАТО» та «згуртування суспільства»: російські пропагандисти отримали новорічні методички з Кремля

Документ розділений на чотири блоки: «Главное», «Усиление России», «СВО» і «Новый миропорядок»

Адміністрація президента РФ Владіміра Путіна підготувала методичку для державних і пропагандистських ЗМІ про те, як саме потрібно підбивати підсумки 2022 року.

Про це пише «Медуза».

Документ розділений на чотири блоки: «Главное», «Усиление России», «СВО» і «Новый миропорядок».

Так, у розділі «Головне» автори «рекомендують» вкотре наголосити, що Путін, відправивши війська в Україну, «ухвалив єдино правильне рішення, запобігши нападу України і НАТО на територію Росії». Також у методичці йдеться, що західні країни готувалися до атаки на Росію з 2014 року і збиралися «розділити і підкорити російський народ». Війну автори тексту називають «успішною» та кажуть про «захист Росією мільйонів російських людей, повернення російських земель і зміцнення національної безпеки».

«У Росії тепер 89 регіонів, а площа збільшилася більш ніж на 80 тисяч квадратних кілометрів. Ця територія втричі більша за Крим і вдвічі більша за Словаччину або Хорватію, Данію або Швейцарію. Розширення кордонів Росії шляхом «возз'єднання» із Запорізькою та Херсонською областями дозволило Криму перестати бути «островом», відокремленим від материкової частини Росії», - йдеться у тексті методички.

Водночас автори документа не згадують, що Москва не контролює повністю жоден із чотирьох анексованих регіонів, а також втратила Херсон – єдиний український обласний центр, захоплений окупантами після 24 лютого. Натомість вони зазначають, що російська армія «успішно досягає мети СВО з демілітаризації та денацифікації України», посилаючись на брехню з брифінгів Міноборони РФ.

Утім, тут же пропагандистам «рекомендують» казати, що Росія воює не з Україною, а з НАТО – «найпотужнішою військовою машиною в історії людства», яка, однак, «не зламала російську армію». Проте автори пропонують пропагандистам іншу тезу: «Захід надає дедалі менше техніки та засобів Україні».

Тоді як у блоці «Посилення Росії» в Кремлі «рекомендують» робити акцент на «згуртуванні суспільства». Наприклад, високий офіційний рейтинг Путіна (за оцінкою ВЦВГД йому довіряють 78,5% респондентів) вони безпосередньо пов'язують із «безумовною підтримкою росіянами «СВО».

А у розділі «Новий світоустрій» співробітники АП називають Росію «лідером країн», які «не визнають винятковість Заходу», і «лідером справедливого, демократичного і багатополярного світу». У кремлівській методичці сказано: Путін дає «Європі шанс одуматися і повернути собі суб'єктність і майбутнє».

Нагадаємо, у новорічну ніч над столицею держави-агресора посилять протиповітряну оборону. На бойові пости вийдуть майже 2 тисячі військових ПРО.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності