• Головна
  • Війна
  • Шольц розповів, чи передаватиме Німеччина Україні танки західного зразка

Шольц розповів, чи передаватиме Німеччина Україні танки західного зразка

Шольц розповів, чи передаватиме Німеччина Україні танки західного зразка

Німецький канцлер запевнив, що Німеччина є одним із найбільших прихильників України та поставляє сучасне озброєння

Німеччина не буде в односторонньому порядку передавати Україні танки західного зразка. Ця умова збережеться і в наступному році.

Про це канцлер ФРН Олаф Шольц розповів у інтерв’ю виданню Süddeutsche Zeitung, пише «Європейська правда».

Німецький канцлер запевнив, що Німеччина є одним із найбільших прихильників України та поставляє сучасне озброєння, таке як самохідна гаубиця Panzerhaubitze 2000, реактивні системи залпового вогню, зенітні установки Gepard ті новітні системи ППО Iris-T.

«У всьому цьому ми дотримуємося трьох чітких принципів: По-перше, ми підтримуємо Україну в міру наших можливостей. По-друге, ми запобігаємо прямій конфронтації між НАТО і росією. І, по-третє, не буде жодних односторонніх дій із боку Німеччини. Це критерій нашої рішучої, але обережної політики – і він діятиме і наступного року. Моє враження, що переважна більшість німців вважає це правильним», - заявив Шольц.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба раніше заявляв, що стосовно постачання зброї від країн Заходу залишилося табу лише на танки. Але з часом Україна подолає і його.

Водночас Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що Україні потрібна зброя і боєприпаси: танки, бронетранспортери, БМП.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності