• Головна
  • Україна
  • Німеччина допоможе відновити енергосистему на заході та півдні України: деталі

Німеччина допоможе відновити енергосистему на заході та півдні України: деталі

Це вже третій проєкт «Укренерго» з державним банком Німеччини KfW, через який німецький уряд фінансово підтримує енергосистему України

Німеччина допоможе відбудувати вісім високовольтних підстанцій на півдні та заході України. Відновлені підстанції будуть автоматизованими та потребуватимуть мінімум персоналу.

Про це повідомляє пресслужба НЕК «Укренерго».

Так, міністр фінансів Сергій Марченко та голова правління «Укренерго» Володимир Кудрицький підписали угоди з Кредитною установою з відбудови (KfW). Вона дозволить залучити 32,5 млн євро для фінансування відновлення об’єктів енергетичної інфраструктури.

«Вісім високовольтних підстанцій на півдні та заході України ми відбудуємо за допомогою Уряду Німеччини. Відновлені підстанції будуть модерними та сучасними: автоматизованими, потребуватимуть мінімум персоналу, будуть відповідати вимогам ENTSO-E щодо надійності роботи системи електропередачі та безпеки мережі», – йдеться в повідомленні.

Зокрема, на підстанціях буде встановлено обладнання, яке дозволить керувати їх роботою дистанційно з центрального диспетчерського пункту.

Додамо, що це вже третій проєкт «Укренерго» з державним банком Німеччини KfW, через який німецький уряд фінансово підтримує енергосистему України.

Нагадаємо, Федеральне агентство з технічної допомоги Німеччини (THW) передає Україні 470 електрогенераторів різних класів потужності загальною вартістю 19,5 мільйонів євро.

Крім того, Федеральне міністерство закордонних справ Німеччини виділяє 1 млн євро для невідкладної допомоги Україні.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності