Німеччина допоможе Львівщині відбудувати та реставрувати пошкоджені пам’ятки

Німеччина допоможе Львівщині відбудувати та реставрувати пошкоджені пам’ятки

Також невдовзі в Україну із Саксонії доправлять електричні генератори

Німеччина готова допомагати Україні у відбудові та реставрації пам’яток, в тому числі тих, які зазнали ушкоджень через варварські дії pocії. Зокрема, роботи з облікування та реставрації будуть проходити і на Львівщині.

Про це за підсумками зустрічі з депутатом Бундестагу ФРН, членом партії «Християнсько-демократичний союз», заступником голови комітету з питань культури та медіа, членом комітету з питань закордонних справ Марком Вандервітцом повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Він підкреслив, що в області є 200 об’єктів, яким потрібно зробити паспорти, облікувати, щоб надалі займатися їхньою реставрацією. 

Я розповів про ситуацію на Львівщині, зокрема про об'єкти, які зазнали руйнувань через ракетні удари рф. Серед них були і пам’ятки історії та культури, наприклад, Золочівський замок, який постраждав від вибухової хвилі. Його оперативно вдалося відновити. Але, очевидно, що армія окупантів і далі посягатиме на наші надбання, тож потрібно зробити все, аби вберегти їх. А якщо станеться найгірше — швидко відновити

Максим Козицький Максим Козицький

Начальник ЛОВА наголосив, що важливо, щоб це робили фахівці. Тому Німеччина надасть підтримку у сфері реставраційних робіт. Зараз німці шукають варіанти, як запровадити партнерство між регіонами України та Німеччини.

Додамо, невдовзі в Україну із Саксонії доправлять електричні генератори.

Нагадаємо, федеральна земля Штирія (Австрія) готова допомогти Львівщині підготуватися до опалювального сезону в умовах повномасштабної війни. Крім того, вона готова співпрацювати з областю в межах нових економічних та культурних проєктів.

Читайте також:

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності