• Головна
  • Відео
  • Військовий експерт назвав кілька причин, чому путін оголосив мобілізацію

Військовий експерт назвав кілька причин, чому путін оголосив мобілізацію

Військовий експерт назвав кілька причин, чому путін оголосив мобілізацію

Оголошуючи мобілізацію, путін переслідує декілька цілей

Військовий експерт та керівник інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець каже, що всі заходи щодо посилення своїх бойових можливостей росія мала здійснити після нового року. Оскільки очікувалося, що взимку проблеми із газом похитнуть єдність європейської спільноти. І саме європейські лідери почнуть вмовляти Київ до перемовин з агресором.

Про це він сказав в інтерв’ю для LVIV.MEDIA.

Саме тому путін так повільно здійснював заходи щодо так званої "прихованої" або "самомобілізації" в рф. Експерт також нагадав, що дехто прогнозував оголошення мобілізації ще 9 травня.

"Пам’ятаєте, ми очікували мобілізацію ще 9 травня, коли путін проводив там великі заходи. Очікувалося, що якраз тоді і буде оголошено про загальну мобілізацію в російській федерації, в той час як Сполучені Штати оголосили і ленд-ліз, і про важливий пакет військової допомоги", — зазначає Сергій Згурець.

Проте наступ українських військ на Харківському напрямку і потужна військова допомога з боку Сполучених Штатів за декілька тижнів змінили ситуацію на фронті.

"Вона створила передумови щодо зміни стратегічної ініціативи на користь України і спричинила внутрішні потрясіння в самому Кремлі. Коли частина ультрапатріотів почала тиснути на те, щоб вживати кардинальніших заходів", — зауважує експерт.

Саме це і спонукало путіна оголосити часткову мобілізацію. Хоча, як зазначає Сергій Згурець, часткової мобілізації не існує.

"За звичайними військовими законами часткової мобілізації не існує. Існує мобілізація, але слово "часткова" використовується для того, щоб якимось чином пом’якшити сприйняття в російському суспільстві", — каже експерт.

Він також зазначає, що навіть це пом’якшення не допомогло, адже ситуація викликає паніку не лише в російського політичного військового керівництва, але й у всього суспільства в російській федерації. Там зараз усі шукають можливості поїхати з країни.

Експерт також вважає, що оголошуючи мобілізацію, путін переслідує не одну мету.

"Заява про намагання мобілізувати близько 300 тисяч особового складу є і спробою додатково залякати захід, що у росіян є всі засоби, аби захищатись, якщо будуть, умовно кажучи, дії щодо територіальної цілісності рф. Це якраз натяк на ті території, які росія хоче анексувати в ході псевдореферендумів, і спроба залякати Європу і США ядерними можливостями росії. Практично, декілька складових в одному пакеті, який зараз реалізував указом про часткову мобілізацію головний російський агресор володимир путін", — каже Сергій Згурець.

Нагадаємо, сьогодні, 21 вересня, президент рф владімір путін оголосив про часткову мобілізацію в росії. За його словами, призиватимуть тих, хто є в запасі ЗС рф. Путін вже підписав відповідний указ.

Більше про це дивіться в ефірі з військовим експертом на LVIV.MEDIA.

Читайте також: 

Відео

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності