• Головна
  • Україна
  • Корупція в МСЕК Полтавщини: за 9 тис. доларів оформлювали інвалідність для дружин військовозобов'язаних

Корупція в МСЕК Полтавщини: за 9 тис. доларів оформлювали інвалідність для дружин військовозобов'язаних

Корупція в МСЕК Полтавщини: за 9 тис. доларів оформлювали інвалідність для дружин військовозобов'язаних

За довідками зверталися жінки, чоловіки або сини яких могли потрапити під мобілізацію

На Полтавщині поліція затримала голову МСЕК, який за 9000 доларів оформлював інвалідність для дружин військовозобовʼязаних чоловіків. Про це 12 вересня повідомили у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Підозри за підробку документів медико-соціальної експертизи отримали очільник спеціалізованої комісії та його спільниця — мешканка Полтавської області. Фігурантам загрожує до десяти років увʼязнення.

Голова регіональної МСЕК налагодив корупційну схему отримання інвалідності. До нього зверталися жінки, чоловіки або сини яких могли потрапити під мобілізацію.

Він вносив неправдиві дані про стан здоровʼя жінок до медичної документації та отримання висновку про наявність II групи інвалідності. “Це ставало підставою для оформлення жінкам постійного стороннього догляду з боку військовозобовʼязаних чоловіків та подальшого уникнення ними військової служби і, навіть, виїзду за кордон”, — йдеться у повідомленні. Оформлення інвалідності оцінювали у 9 000 доларів.

“Для зняття з себе підозри, організатор оборудки залучив у спільники місцеву мешканку — до її обовʼязків входив пошук “клієнтів”, безпосередній розрахунок з ними та передача коштів учасникам “схеми””, — йдеться у повідомленні.

Під час обшуку у голови МСЕК виявили близько 5,5 млн грн, медичну документацію, копії медичних висновків та виписок з МСЕК та “чорнові” записи.

Нагадаємо, на Львівщині прокурори повідомили про підозру 36-річному мешканцю Львова, якого обвинувачують у незаконному переправленні осіб через кордон. Він за 8 тисяч доларів пообіцяв чоловіку призовного віку виготовити медичні документи про наявність в нього захворювання.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності