На Рівненщині у чоловіка вилучили майже тонну бурштину

Бурштин

Чоловік стверджував, що придбав каміння для виготовлення ювелірних виробів

На Рівненщині у 41-річного мешканця Квасилова поліцейські вилучили майже тонну каміння бурштину-сирцю. Орієнтовна вартість вилученого становить 60 тисяч доларів. Про це 5 серпня повідомили у Національній поліції України.

Як йдеться у повідомленні, чоловік переконував, що придбав каміння для виготовлення ювелірних виробів, однак жодних документів на підтвердження цьому не надав.

У домі 41-річного жителя Квасилова поліцейські вилучили близько 70 кілограмів бурштину. Крім того, слідчі дії провели на території підприємства у Здолбунові, кількома приміщеннями якого користувався чоловік. Тут правоохоронці вилучили ще близько 900 кілограмів бурштину.

Слідчі почали розслідування за фактом незаконного придбання бурштину.  Санкція статті передбачає до трьох років позбавлення волі. 

Нагадаємо, у грудні минулого року на Рівненщині поліцейські викрили злочинне угруповання, учасники якого незаконно викопували та скупали якісний бурштин-сирець. Семеро спільників, серед яких був депутат ОТГ, налагодили мережу мініцехів з обробки каміння для подальшого його продажу за кордон. Каміння зловмисники видобували на територіях природного заповідника та Клесівського лісового господарства.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності