• Головна
  • Україна
  • Суд відпустив під заставу екснардепку Сисоєнко, підозрювану в оформленні інвалідності за хабарі

Суд відпустив під заставу екснардепку Сисоєнко, підозрювану в оформленні інвалідності за хабарі

Ірина Сисоєнко

Жінка внесла заставу — 904 тис. грн

Суд обрав запобіжні заходи колишній народній депутатці “Самопомочі” Ірині Сисоєнко та її спільникам, підозрюваним в оформленні інвалідності за хабарі. Нардепці визначили заставу в розмірі 904 тис. грн, яку вона вже внесла та вийшла на волю. Про це 7 червня повідомила "Українська правда".

Нагадаємо, 42-річну Ірину Сисоєнко та її спільника зі Львівщини затримала СБУ. Вони виготовляли і продавали фіктивні документи про інвалідність шахтарям для ухилення від військової служби.

Колишня народна депутатка, яка нині є заступницею директора державної медустанови у Києві, очолювала угруповання, яке масово виготовляло і продавало фіктивні документи про інвалідність.

“Двоє посередників підшуковували працівників вугільної промисловості, які мали право оформити групу інвалідності, але не могли цього зробити через бюрократію. Щоб спростити процедуру, у них вимагали по 3-4 тис. доларів США. Залучені до схеми медзаклади оформляли необхідну документацію без обстеження пацієнтів. Після цього медичні документи пацієнтів відправляли до столичної державної медичної установи”, — йдеться у повідомленні Офісу Генпрокурора.

За даними слідства, щомісяця ця незаконна діяльність приносила організаторам близько 100 тисяч доларів "прибутку". Як стало відомо LVIV.MEDIA, до злочинного угруповання входили також лікарі-профпатологи Марта Бутинська (працює у міській лікарні Соснівки), Роман Ябчанка (працює у Сокальській лікарні), координатор на Львівщині Богдан Цімерман та керівники відділень медустанови у Києві. Вони фальсифікували документи про нібито амбулаторне лікування людей, діагностували їм професійні хвороби та призначали групу інвалідності.

СБУ затримала колишню нардепку, та її спільника зі Львівщини, під час передачі їй "відкату" — 32 тис. доларів. Під час обшуків вилучено понад 40 млн гривень, медичні документи та записи з клієнтами.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності