• Головна
  • Україна
  • На Львівщині стартує проєкт підтримки сімей вихідців з Маріуполя

На Львівщині стартує проєкт підтримки сімей вихідців з Маріуполя

Автобус центру допомоги "Я — Маріуполь".

Згодом реалізацію проєкту розширять на решту західних областей України

У шести громадах Львівщини у липні розпочнеться проєкт «Я — Маріуполь. Поруч з тобою» із надання виїзної допомоги вихідцям з цього міста. Про це 3 червня у Telegram повідомила Маріупольська міська рада.

Всього ініціатива охопить майже 3 тисячі маріупольських родин. Мобільна команда виїжджатиме в громади в певні дні. В її складі будуть старший адміністратор, юрист, соціальний працівник, лікар та, за потреби, адміністратор і психолог. Вони інформуватимуть про діяльність центрів, надаватимуть гуманітарну підтримку, юридичну допомогу та супровід, а також медичні, психологічні та соціальні послуги.

«Ми отримали запити від маріупольців, які хочуть отримувати всебічну допомогу у нашій мережі «Я — Маріуполь», але не можуть через те, що вони проживають в інших громадах. Знайшли можливість, як подолати цю дистанцію та наблизити до них допомогу нашої мережі. Відтепер ще більше маріупольських родин будуть охоплені комплексною підтримкою та турботою», — заявив міський голова Маріуполя Вадим Бойченко.

Спочатку роботу проєкту протестують на шести громадах Львівщини, а потім розширять і на інші громади області. Та навіть на інші області заходу України (Волинську, Рівненську, Закарпатську, Івано-Франківську, Тернопільську, Чернівецьку та Хмельницьку). А згодом на засіданні виконкому розглянуть можливість розширення проєкту на інші регіони України.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності