На Львівщині відкрили два простори психосоціальної підтримки дітей

У Самборі відкрили два простори психосоціальної допомоги дітям

Дитячі простори психосоціальної допомоги відкрили у Самборі.

У Самборі, що на Львівщині, відкрили два простори психологічної та соціальної підтримки дітей: Громадський центр "Простір, дружній до дітей, молоді та сімей" та Центр соціального супроводу. Про це у вівторок, 7 березня, повідомили у Львівській ОВА.

У одному з центрів діти зможуть отримати грошову допомогу

У Самборі розпочали роботу два важливі простори для надання різнобічної допомоги дітям, молоді та сім'ям. Громадський центр "Простір, дружній до дітей, молоді та сімей" пропонуватиме різноманітні заняття та безпечне середовище для психосоціальної підтримки, дозвілля та інтеграції внутрішньо переміщених осіб у місцеву громаду. “Простір відкритий для усіх охочих. Вже є затверджений розклад занять. Проте у ньому можливі зміни, зумовлені кількістю охочих тут займатися,” — зазначили у Самбірській міськраді.

Крім того, у Самборі запрацював Центр соціального супроводу, де діти з уразливих категорій можуть отримати соціальний супровід та індивідуальну грошову допомогу. Фахівці закликають звертатися сім'ї, які перебувають у складних обставинах.

Обидва центри розташовані за адресою: вул. Гоголя, 7 (територія закладу дошкільної освіти №9).

Два простори відкрили в рамках проєкту "Покращення благополуччя та стійкості постраждалих дітей і громад" за підтримки міжнародної організації Save the Children та у партнерстві з ГО "Істок". Ініціатива спрямована на розширення доступу до інтегрованого захисту дітей та надання психологічної й психосоціальної підтримки.

Нагадаємо, відтепер у “Дії” можна оформити довідку про статус ВПО для всієї сім'ї.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності