• Головна
  • Новини Львова
  • У новому львівському просторі психосоціальної реабілітації пацієнти будуть доглядати за тваринами

У новому львівському просторі психосоціальної реабілітації пацієнти будуть доглядати за тваринами

У Львівській психлікарні відкрили новий простір реабілітації

Люди, що потребують допомоги, зможуть також займатися садівництвом, столярством і доглядатимуть тварин

У Львові на базі обласної психіатричної лікарні відкрили новий простір реабілітації. Пацієнти лікарні зможуть доглядати за тваринами, займатися столярством та садівництвом, а також відвідувати спортзал. Про це у середу, 24 квітня, повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Як йдеться в повідомленні, створення простору психосоціальної реабілітації на базі Львівської обласної психлікарні стало частиною Комплексної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки. “Створення таких просторів сприяє відновленню пацієнтів, зменшує стигму до проблем з психічним здоров'ям, робить допомогу людянішою і справді комплексною,” — зазначив Максим Козицький.

Пацієнти лікарні проходитимуть реабілітацію в новому просторі доглядаючи за тваринами

У новому просторі для пацієнтів облаштували спортзал. Крім того, тут вони зможуть займатися садівництвом, столярством, доглядати за тваринами, а також виготовляти вироби ручної роботи й продавати їх.

Окрім простору реабілітації, тут відкрили й відремонтоване відділення №25, де надаватимуть допомогу людям, у яких вперше стався психотичний епізод. До слова, у Львівській обласній психіатричній лікарні протягом року пройшли лікування 10 тисяч пацієнтів, понад 2 тисячі з них — військовослужбовці.

Облаштування нового простору реабілітації вартувало 10 млн грн. Це вдалося реалізувати завдяки українсько-швейцарському проєкту Психічне здоров'я для України. А відремонтувати відділення №25 коштувало 19 млн гривень, які виділили з обласного бюджету.

Нагадаємо, раніше при Львівській психіатричній лікарні відкрили Центр підтримного проживання, для реабілітації пацієнтів та повернення до звичного способу життя.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності