• Головна
  • Новини Львова
  • При Львівській психіатричній лікарні відкрили Центр підтримного проживання (ФОТО)

При Львівській психіатричній лікарні відкрили Центр підтримного проживання (ФОТО)

При Львівській психіатричній лікарні відкрили Центр підтримного проживання (ФОТО)

Тут пацієнти, які упродовж тривалого часу проходили лікування в психіатричній лікарні повертатимуть втрачені навички самостійного життя та самообслуговування, комунікації, а також проводитимуть ресоціалізацію і реабілітації

На базі Львівської обласної психіатричної лікарні відкрили тренінговий центр підтриманого проживання. Про це 10 листопада повідомив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Він розрахований на пацієнтів, які упродовж тривалого часу проходили лікування в психіатричній лікарні. У центрі повертатимуть втрачені навички самостійного життя та самообслуговування, комунікації, а також проводитимуть ресоціалізацію і реабілітації.

Одночасно у цьому просторі перебуватимуть троє резидентів. На всіх етапах їх супроводжуватиме мультидисциплінарна команда, до якої входить психолог, працетерапевт, соцпрацівник та асистенти.

Також у тренінговому центрі проводитимуть практичні навчання для соціальних працівників із громад, в яких планують відкривати будинки підтриманого проживання.

Тренінговий центр підтриманого проживання створили з ініціативи Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні у партнерстві з українсько-швейцарським проєктом “Психічне здоровʼя для України” за підтримки Швейцарії.

На втілення ініціативи лікарня скерувала понад 1 млн гривень власних коштів. Ще 1,6 млн грн вклав проєкт “Психічне здоровʼя для України”. Благодійний фонд “З янголом на плечі” закупив обладнання.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності