• Головна
  • Україна
  • Посадовці Карпатського нацпарку привласнювали щодня по 50 тис. грн за квитки на Говерлу

Посадовці Карпатського нацпарку привласнювали щодня по 50 тис. грн за квитки на Говерлу

Перед судом постануть посадовці Карпатського Нацпарку, які привласнювали кошти туристів за сходження на Говерлу

Таким чином посадовці привласнили не менше 617 тисяч гривень за декілька місяців

Перед судом постануть посадовці Карпатського Нацпарку, які привласнювали гроші туристів за сходження на Говерлу. Про це 3 червня повідомили у Державному бюро розслідувань. Схему незаконного збагачення організували заступник директора Карпатського Національного природного парку та касир.

Посадовець оформив свого знайомого на роботу касиром з продажу квитків на туристичному маршруті при підйомі на Говерлу. Касир не видавав частину чеків туристичним групам та окремим туристам. Він щодня звітував керівнику про суми зібраної необлікованої готівки та відвозив її в офіс до заступника директора. Далі чоловіки ділили гроші між собою.

“Денний виторг чоловіків складав щодня щонайменше 30 тисяч грн. Найбільш “врожайним” був період з кінця серпня до початку вересня, коли чимало груп підіймаються на Говерлу з нагоди Дня Незалежності України. Тоді чоловіки клали до кишені по 50-60 тисяч грн на день”, — йдеться у повідомленні.

Протиправна схема діяла з червня до жовтня 2023 року. Економічна експертиза встановила, що таким чином посадовці привласнили не менше 617 тисяч гривень.

Заступника директора та касира обвинувачують у привласненні чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненим за попередньою змовою групою осіб. Передбачене статтею покарання — позбавлення волі до восьми років.

Заступника директора усунули від виконання обов’язків, а касира звільнили з роботи. Також обом суд обрав запобіжний захід — домашній арешт. Окрім того, заявили цивільний позов до обвинувачених задля відшкодування завданих збитків.

Нагадаємо, ДБР завершило розслідування справи львівського бізнесмена Гринкевича.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності