• Головна
  • Україна
  • Польща пропонує створити український військовий підрозділ на своїй території

Польща пропонує створити український військовий підрозділ на своїй території

Польща створить український військовий підрозділ на своїй території

Радослав Сікорський запропонував підготувати до війни підрозділ з українців, що мешкають у Польщі і підлягають мобілізації

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський оголосив про плани польської влади сформувати та тренувати військовий підрозділ з українських громадян, які наразі перебувають у Польщі та підлягають призову до української армії. Про це написали у п’ятницю, 31 травня, у виданні PAP.

Підрозділи з українців у Польщі

Сікорський брав участь у дводенній неформальній зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО в Празі і заявив, що створення підрозділу на території Польщі буде більш ефективним, ніж відправлення тренувальної місії на територію України. "Польща розглядала запит України щодо навчання, але ми дійшли висновку, що було б і безпечніше, і ефективніше підготувати український підрозділ з українців у Польщі, які підлягають призову до української армії. Це буде просто більш ефективний спосіб допомогти Україні", — зазначив Сікорський.

Окрім цього, польський міністр розповів про переговори з Україною щодо укладення двосторонньої угоди про безпеку. "Ці переговори проходять гладко", — зазначив Сікорський, висловивши сподівання підписати угоду до саміту НАТО у Вашингтоні вже в липні цього року.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності