• Головна
  • Україна
  • Троє київських депутатів отримали гроші за військову службу, але не служили: їх судитимуть

Троє київських депутатів отримали гроші за військову службу, але не служили: їх судитимуть

ДБР вручає підозру одному з депутатів, фото ДБР

У справі фігурують депутати від «Європейської солідарності» та УДАРу

До суду передали обвинувальний акт щодо трьох депутатів Київської міськради. Їх обвинувачують в ухиленні від військової служби, повідомило у п’ятницю, 3 травня, Державне бюро розслідувань (ДБР).

Вперше про те, що четверо військовослужбовців однієї з військових частин ТРО, троє з яких є київськими депутатами, а ще один — помічником депутата Київради, впродовж року не з’являлись на військову службу, стало відомо в серпні 2023 року. Як встановили правоохоронці, солдати однієї з військових частин впродовж року не з’являлись на військову службу, проте отримували грошове забезпечення. Троє з них є депутатами Київської міськради, а ще один — помічник депутата Київради. Як зазначає «Українська правда» з посиланням на свої джерела, йдеться про:

  • Олега Левченка (фракція «Європейська солідарність»);
  • Михайла Терентьєва (фракція УДАР);
  • Ігоря Хацевича (фракція «Європейська солідарність»);
  • Олексія Шпака, помічника депутата Хацевича.

Також ДБР стверджує, що керівник апарату Київської міської військової адміністрації сприяв депутатам в оформленні фальшивого «відрядження». Також до схеми ухилення від служби причетний командир однієї з військових частин тероборони, де чоловіки мали проходити службу за мобілізацією, стверджують у ДБР.

Трьох депутатів Київської міськради та помічника депутата обвинувачують в ухиленні від несення обов’язків військової служби, вчиненому групою людей за попередньою змовою групою осіб. За Їм загрожує до 10 років за ґратами.

Керівника апарату Київської міської військової адміністрації обвинувачують у сприянні в ухиленні від військової служби. А командира військової частини обвинувачують у перевищенні службових повноважень.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності