• Головна
  • Україна
  • ЄС запровадив санкції проти Медведчука за фінансування проросійської пропаганди

ЄС запровадив санкції проти Медведчука за фінансування проросійської пропаганди

Віктор Медведчук

Медведчук створив у Празі медіакомпанію для поширення російської дезінформації

Євросоюз ввів санкції проти Віктора Медведчука, який фінансував проросійську пропаганду та фейки про війну в Україні в Європі. Про це 27 травня повідомили у пресслужбі СБУ.

Санкції передбачають заборону в'їзду та арешт активів у ЄС

За даними слідства, Медведчук створив у Празі медіакомпанію "Voice of Europe", яка через свій інтернет-портал і YouTube поширювала російську пропаганду. Ця компанія дискредитувала Збройні Сили України та виправдовувала воєнні злочини Росії проти цивільних в Україні. Він також використовував цю компанію для підтримки проросійських політичних проєктів у Європі, особливо напередодні виборів до Європарламенту, які мають відбутися у червні цього року. Метою було просунути проросійських політиків.

Спочатку Чехія ввела санкції проти Медведчука та його спільників. Тепер ці санкції поширились на весь Євросоюз. Вони передбачають заборону в'їзду, транзиту та замороження активів у країнах ЄС. Раніше СБУ викрила підпільну групу в Києві, що працювала на інший проросійський проєкт Медведчука “Другая Украина”.

Нагадаємо, у січні окружний суд міста Спліт у Хорватії ухвалив рішення передати Україні яхту передати музеям Віктора Медведчука. Її вартість становить приблизно 200 млн євро. Крім цього, агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) готує до продажу 264 арештованих картин, якими володів колишній народний депутат Віктор Медведчук. Згодом 112 картин вирішили передати музеям України.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності