• Головна
  • Україна
  • Музеям України передадуть 112 картин вилучених в екснардепа

Музеям України передадуть 112 картин вилучених в екснардепа

вилученя картини

Цінні картини розподілять між музеями, решту творів виставлять на продаж

До Музейного фонду України передадуть 112 картин, які визнані цінними творами мистецтва. Ці картини були вилучені у квітні 2022 року в маєтку колишнього народного депутата, якого підозрюють у державній зраді. Його маєток знаходиться в урочищі "Паражин" на Закарпатті. Про це у п’ятницю, 24 травня, повідомили у Офісі Генпрокурора.

Загалом вилучили 264 твори мистецтва

За даними видання “Наші Гроші” у Паражині розташована вілла Віктора Медведчука. Спочатку всього було вилучено 264 твори мистецтва. Щоб зберегти культурну спадщину України, до огляду картин залучили експертів. Вони провели мистецтвознавчу експертизу та визнали 112 картин такими, що мають культурну цінність.

“Експерти-мистецтвознавці Національного художнього музею України, провівши дослідження, визнали 112 картин такими, які мають культурну цінність. Більшість з них відноситься до Закарпатської художньої школи, а автори творів – відомі українські митці XX століття. Серед них Адальберт Ерделі, Іван Труш, Микола Глущенко”, — йдеться у повідомленні.

Цінні картини внесуть до реєстру Музейного фонду України. Потім їх розподілять між музеями згідно з їхніми колекціями. Решту 152 картини виставлять на продаж, а кошти від продажу передадуть державі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності