Росія утримує в полоні понад 400 українських жінок

повернення жінок

РФ відмовляється звільняти жінок з полону, попри міжнародні норми

Країна-агресор Росія незаконно утримує у полоні 403 українські жінки. Багато з них — цивільні особи, а не військовополонені. Про це 24 травня повідомив Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Попри численні звернення України, Росія мовчить і ігнорує вимоги звільнити полонених жінок. Умови утримання українок у російському полоні не відповідають міжнародним правилам поводження з військовополоненими. Звільнені жінки розповідають про приниження, жахливі умови, недостатнє харчування, відсутність медичної допомоги та заборони зв'язуватися з рідними.

“Українська сторона не раз пропонувала Росії звільнити жінок в першу чергу, натомість представники країни-агресорки займаються маніпуляціями, зокрема оприлюдненням різноманітних списків. Але за цим усім криється небажання продовжувати обміни. За міжнародним правом, жінки, важкопоранені та важкохворі мають бути першочергово звільнені з полону або репатрійовані. Але Росія відверто ігнорує підписані нею угоди”, — йдеться у повідомленні.

Також Росія продовжує не допускати представників Червоного Хреста до місць утримання понад 100 полонених цивільних та військових в Росії та на окупованих територіях.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності