• Головна
  • Україна
  • На Волині невідомі почепили гранату на паркан біля будинку священника ПЦУ

На Волині невідомі почепили гранату на паркан біля будинку священника ПЦУ

Невідомі вчепили гранату на паркан священника ПЦУ з Волині

Раніше громада села, у якому трапився інцидент, була під юрисдикцією Московського патріархату, проте два роки тому перейшла до ПЦУ

У селі Ветли, що на Волині, невідомі почепили гранату на паркан біля будинку, у якому ночував священник ПЦУ. Як зазначають у єпархії, це, ймовірно, зробили прихильники Московського патріархату, який діяв на території громади до 2022 року, повідомили у п’ятницю, 10 травня, у Волинській єпархії ПЦУ.

Гранату виявили у помешканні, в якому ночував священник

Як йдеться в повідомленні, інцидент трапився у селі Ветли, Камінь-Каширського району, Волинської області. Настоятель місцевої парафії Святителя Миколая Чудотворця, священник Роман Гула, ночував у домі, на огорожі якого вранці виявили гранату.

“Сьогодні вранці на паркан будинку місцевої мешканки зловмисники повісили гранату. Ми одразу викликали поліцію, слідчі дії тривають досі. Правоохоронці шукають свідків, опитують людей,” — зазначив священник.

Мешканців хати, поблизу якої виявили гранату — евакуювали. Ззовні, як зазначають у Волинській єпархії, боєприпас схожий на ручну осколкову гранату Ф-1, призначену для ураження живої сили противника в оборонному бою.

Раніше парафія належала до Московського патріархату

У єпархії додають, що православна громада села Ветли в червні 2022 року вийшла з юрисдикції Московського Патріархату і возз’єдналася з Православною церквою України. Таке рішення прийняли на парафіяльних зборах, оскільки більшість вірян була за таке рішення. “Проте, не всі місцеві жителі охоче погодилися на зміни. Прихильники МП продовжують активно пропагувати антиукраїнські наративи. Вдаються навіть до методів залякування: цього разу на паркан будинку, де перебував наш душпастир, підкинули гранату,” — додали у Волинській єпархії.

Нагадаємо, в Україні досі діють понад 8 тисяч церков Московського патріархату. З початку повномасштабної війни лише 685 громад перейшли до ПЦУ.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності