• Головна
  • Україна
  • У Польщі затримали українця, якому загрожує 30 років в’язниці в США

У Польщі затримали українця, якому загрожує 30 років в’язниці в США

"Червоне попередження" Інтерполу

28-річного чоловіка заарештували у номері готелю та доставили до відділку поліції

Кримінальна поліція варшавського району Воля затримала чоловіка, якого розшукував Інтерпол за відмивання грошей та шахрайство. 28-річного громадянина України оголосили в розшук правоохоронні органи США, де за ці злочини передбачено покарання до 30 років позбавлення волі. Про це 10 травня повідомив польський телеканал TVN24.

Правоохоронці знали, що зловмисник міг бути у Волі чи Бемові. Вони провели оперативні заходи і знали, що потрібно діяти швидко. Причина в тому, що чоловік хотів виїхати з Польщі й чудово знав, що його розшукує суд у Сполучених Штатах”, – пояснила речниця поліції Волі, інспектор Марта Суловська.

Інтенсивна оперативна робота поліцейських дала змогу оперативно встановити місце перебування зловмисника. 28-річного чоловіка заарештували у номері готелю та доставили до відділку поліції. Зараз він чекає на екстрадицію.

Наступного дня після затримання його доставили до Окружної прокуратури у Варшаві, де проводилися заходи за його участю, а потім до суду, який застосував до нього запобіжний захід у вигляді тимчасового арешту. Того ж дня 28-річного чоловіка помістили в СІЗО, де він чекатиме подальших рішень щодо екстрадиції”, — зазначила речниця поліції.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності