• Головна
  • Україна
  • У Польщі українець на ходу зупинив вантажівку Mercedes з непритомним водієм

У Польщі українець на ходу зупинив вантажівку Mercedes з непритомним водієм

Некероване авто ледь не спричинило аварію.

Польські правоохоронці подякували українському водію за його сміливість

30-річний громадянин України у Польщі зупинив вантажівку Mercedes із непритомним водієм, який рухався трасою DK94 неподалік міста Сосновєц. Про це повідомило командування міської поліції, таким чином вдалося уникнути аварій. Як стало відомо згодом, водій вантажівки помер.

Некероване авто могло спричинити аварію

Випадок трапився на початку квітня. Як повідомила польська поліція, українець, їдучи за кермом свого автомобіля, помітив, що одна з вантажівок на дорозі стала некерованою, спершу їде “змійкою”, а потім починає з’їжджати в кювет. Чоловік миттєво відреагував, зупинив свій автомобіль, підбіг до вантажівки, зупинив її і поставив на ручне гальмо.

Після цього українець викликав швидку та поліцейських, які до приїзду медиків надали допомогу непритомному 59-річному водієві вантажівки. Однак, попри всі реанімаційні заходи, водій вантажівки помер.

Завдяки швидкій реакції свідка цієї події вдалося уникнути ще більшого розростання трагедії на такій жвавій дорозі. Пам'ятаймо, що в таких ситуаціях кожна секунда може мати значення. Дякуємо людині, яка відреагувала на загрозу, за громадянську позицію, варту наслідування”, — зазначили у своєму дописі польські правоохоронці.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності