• Головна
  • Україна
  • Працівникам пошти дозволили використовувати вогнепальну зброю

Працівникам пошти дозволили використовувати вогнепальну зброю

Працівникам пошти дозволили використовувати газову зброю.

Зокрема, йдеться про аерозолі, газові пістолети і револьвери

Верховна Рада 9 травня дозволила використовувати операторам поштового зв'язку засоби самооборони та індивідуального захисту, а співробітникам АТ "Укрпошта" - у низці випадків застосовувати вогнепальну зброю. Про це повідомив Інтерфакс-Україна.

Йдеться про зміни до закону "Про поштовий зв'язок" щодо дії міжнародних договорів і порядку використання зброї персоналом операторів поштового зв'язку", повторно розглянутого Верховною Радою з пропозиціями президента. Його підтримали 319 парламентаріїв.

Згідно з підготовленим до повторного розгляду з урахуванням пропозицій президента текстом, для захисту об'єктів поштового зв'язку, поштових відправлень і грошових коштів персоналу операторів поштового зв'язку, який пройшов спеціальну підготовку, надається право носіння та використання зброї, засобів самооборони та індивідуального захисту. Зокрема, засобів, заряджених речовинами сльозогінної та дратівної дії, аерозолі, газові пістолети, револьвери та набої до них калібру 6,8 та 9 мм, заряджені сльозогінними засобами та засобами дратівної дії.

Застосовувати вогнепальну зброю можуть працівники підрозділу поштової безпеки призначеного оператора поштового зв'язку (АТ "Укрпошта"). Застосовувати її вони можуть тільки у виняткових випадках, зокрема, для відбиття нападу на персонал оператора поштового зв'язку в разі загрози їхньому життю та здоров'ю, а також для відбиття групового або збройного нападу на об'єкти поштового зв'язку з метою забезпечення схоронності грошових коштів. Застосування вогнепальної зброї допускається без попередження тільки у випадках розбійного або раптового нападу, для припинення спроб заволодіти вогнепальною зброєю.

Співробітникам підрозділу поштової безпеки оператора поштового зв'язку заборонено застосовувати вогнепальну зброю до жінок з ознаками вагітності, малолітніх осіб, осіб із явними ознаками обмежених можливостей або старості, окрім випадків вчинення ними групового нападу, що становить загрозу життю та здоров'ю людей.

Крім того, зазначено, що в разі заподіяння шкоди життю або здоров'ю особи внаслідок застосування вогнепальної зброї працівник поштового оператора зобов'язаний невідкладно надати домедичну допомогу, викликати медичну допомогу, вжити заходів для охорони місця події та повідомити Нацполіції.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності