Україна пройшла у фінал Євробачення-2024

Фото першої репетиції alyona alyona та Jerry Heil.

У першому півфіналі виступили представники 15 країн, серед яких і наші артистки

Україна пройшла у фінал міжнародного пісенного конкурсу Євробачення-2024. У вівторок, 7 травня, відбувся перший півфінал пісенного конкурсу Євробачення-2024 у шведському місті Мальме. У ньому виступили 15 країн-учасниць, серед яких — Україна, яку представляли реперка аlyona alyona та співачка Jerry Heil. Вони вийшли на сцену під номером 5 з піснею "Teresa & Maria".

Хто пройшов у фінал

У першому півфіналі виступили представники 15 країн, але не всі пройшли у фінал. Так, серед фіналістів, окрім України опинилися: Сербія, Португалія, Словенія, Литва, Фінляндія, Кіпр, Хорватія, Ірландія, Люксембург.

Як відбувається голосування

Глядачі з усього світу, окрім тих, хто перебуває в країнах-учасницях, вперше може голосувати за учасників протягом 24 годин перед півфіналами та фіналом.

Результати

Другий півфінал пройде 9 травня, гранд-фінал конкурсу відбудеться 11 травня на стадіоні Мальме Арена за участі 20 країн. Україна у фіналі змагатиметься із переможцями другого півфіналу та разом із так званою «великою п’ятіркою», яка автоматично є фіналістами: Великою Британією, Францією, Німеччиною, Іспанією та Італією. Ці країни (окрім Британії) вважаються засновниками та головними спонсорами конкурсу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності