Євробачення 2024: коли почнеться та де подивитись

alyona alyona та Jerry Heil

Перший півфінал пісенного конкурсу пройде у вівторок, 7 травня

Перший півфінал Євробачення 2024 розпочнеться у вівторок, 7 травня, о 22:00. За право поборотися за перемогу в цей день змагатимуться 15 учасників, зокрема й Україна. За прямою трансляцією шоу можна буде стежити на телебаченні, по радіо та онлайн, повідомило Суспільне мовлення.

Місце проведення та учасники

У 2024 році Пісенний конкурс Євробачення проведуть на стадіоні Malmö Arena у шведському місті Мальме. В першому півфіналі на арені свої номери представлять перші 15 учасників, серед них буде й Україна.

На конкурсі Євробачення-2024 Україну представлять співачки alyona alyona та Jerry Heil з піснею “Teresa & Maria”. Постановкою їхнього номера для виступу займалася відома українська режисерка — дворазова номінантка “Ґреммі” Таню Муіньо.

Де дивитися Євробачення 2024

Телебачення

До прямого ефіру на телеканалі Суспільне Культура можна буде доєднатися вже з 21:30. Перших пів години на каналі транслюватимуть передшоу з ведучими Тімуром Мірошниченком та співачко Diana Gloster. Гостями передшоу будуть стиліст та консультант модних брендів Борис Ґаїнічакійо, музичний продюсер, шоуранер музичного реаліті-шоу “МУЛЬТИТРЕК” Євген Тріплов, а також режисер-постановник виступу Люксембургу на Євробаченні-2024 Герман Нєнов.

Радіо

На Радіо Промінь також можна буде послухати передшоу, яке розпочнеться о 21:30, та долучитися до прямої трансляції самого конкурсу о 22:00. Під час ефіру шоу коментуватимуть ведучі Дмитро Захарченко та Леся Антипенко. Також слухачі радіо зможуть почути ексклюзивні включення безпосередньо з місця події від Анни Заклецької.

Цифрові платформи

Онлайн переглянути трансляцію першого півфіналу Євробачення 2024 можна буде з 22:00 на сайтах Суспільне Культура та Суспільне Євробачення. У Facebook конкурс транслюватимуть на сторінках Євробачення Україна, Суспільне Мовлення, Суспільне Культура, Перший і Радіо Промінь. Також прямий ефір з передшоу та першим півфіналом Євробачення 2024 можна буде знайти на YouTube-каналі Євробачення Україна.

Як голосувати за переможця на Євробачення 2024

У 2024 році правила голосування на Євробаченні дещо змінили, а саме — збільшили час глядацького голосування у грандфіналі. Відтепер глядачі з дому можуть не чекати завершення виступів, а починати голосувати безпосередньо перед номером першого учасника. Також фанати з країн, які не є учасниками Євробачення, зможуть проголосувати за своїх улюбленців протягом 24 годин від завершення другої генеральної репетиції для кожного півфіналу та грандфіналу. Віддати свій голос за одного з учасників можна на офіційному сайті Євробачення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності