Україна отримала від Іспанії ракети до ЗРК Patriot

Україна отримала ракети до ЗРК Patriot

Боєприпаси відправлені до України в координації з іншими союзниками

Ракети для зенітно-ракетних комплексів Patriot, обіцяні Іспанією Києву, вже прибули в Україну. Про це, як повідомило агентство Інтерфакс-Україна, заявила глава Міноборони Іспанії Маргарита Роблес у понеділок, 6 травня.

Роблес підтвердила, що в Україну прибули ракети для ЗРК Patriot, відправлені Іспанією в координації з союзними державами”, — інформує агентство. “Ці ракети призначені для протиповітряної оборони, вони призначені для того, щоб Україна могла захистити себе”, — зазначила Роблес.

Наприкінці квітня Іспанія поставила Україні нову партію боєприпасів для важкої артилерії. Роблес також повідомляла про плани постачання артилерійських снарядів калібру 155 і 120 мм у найближчі кілька місяців. На травень і червень заплановані постачання партії озброєнь, яка включає ручні та великокаліберні кулемети, захищені колісні транспортні засоби, бронетранспортери, протитанкові засоби та гаубиці польової артилерії. За ними підуть різні системи спостереження для ППО і дистанційні бойові модулі для захисту від дронів.

За словами Роблес, підготовка танків Leopard до передання Україні також “йде за планом і перші одиниці будуть готові до кінця червня”.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності