• Головна
  • Україна
  • Двоє 28-річних безробітних за гроші збирали для ФСБ таємну інформацію

Двоє 28-річних безробітних за гроші збирали для ФСБ таємну інформацію

СБУ затримала ворожих агентів.

Російським агентам загрожує довічне ув’язнення

СБУ затримала агентурну групу ФСБ, яка готувала масовані авіаудари по Україні напередодні Великодня. Про це 6 травня повідомила Служба безпеки України.

Агентів завербували дистанційно

Для виконання цих завдань російська спецслужба залучила двох своїх агентів з Умані та Лубен. Для конспірації фігуранти діяли порізно, але дистанційно ними керував один куратор з ФСБ. Зловмисники збирали координати для масованих авіаобстрілів Київської, Черкаської, Полтавської, Вінницької та Кіровоградської областей. Серед пріоритетних цілей ворога були енергогенеруючі підприємства та логістичні склади зберігання паливно-мастильних матеріалів.

Крім того, окупанти хотіли отримати від своєї агентури підтвердження актуальної геолокації військових аеродромів, а також спецпідрозділів, які охороняють Генштаб ЗСУ.

Про все це Служба безпеки дізналася ще на початковому етапі розвідувальної активності російських агентів, яких своєчасно викрила і покроково документувала. Спецслужбі вдалося затримати агентів “на гарячому” неподалік Києва, де вони проводили дорозвідку поблизу потенційних цілей.

Як встановило розслідування, обох фігурантів, 28-річних безробітних, у березні цього року дистанційно завербував кадровий співробітник “Кримського управління” ФСБ, особу якого СБУ вже встановила. За співпрацю з окупантами він обіцяв своїм агентам грошову винагороду. Для комунікації використовували анонімний чат у популярному месенджері.

Обом затриманим слідчі Служби безпеки повідомили про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Їм загрожує довічне ув’язнення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності