• Головна
  • Україна
  • Проректор київського університету отримав 7 млн грн премій перебуваючи за кордоном

Проректор київського університету отримав 7 млн грн премій перебуваючи за кордоном

Проректор ДУІТ отримав 7 млн грн премій, перебуваючи за кордоном

Перший проректор Державного університету інфраструктури та технологій, за два роки з початку повномасштабного вторгнення, отримав майже 7 млн грн премій, працюючи дистанційно з-за кордону. Аудит виявив великі витрати на премії, незважаючи на скромний рейтинг університету.

Перший проректор Державного університету інфраструктури та технологій, що у Києві, за два роки отримав майже 7 млн грн премій перебуваючи за кордоном. Попри низьку позицію вишу в рейтингу університетів країни, аудит виявив великі витрати на премії. Про це у четвер, 25 квітня, повідомили у Державній аудиторській службі України.

Чималу витрату державних коштів на премії проректору виявили під час ревізії аудиторами Державного університету інфраструктури та технологій. Відомо, що проректор київського вишу перебуває за кордоном від початку повномасштабного вторгнення і свою діяльність в університеті здійснює дистанційно. Попри це, він отримав за два роки заробітну плату розміром 8,7 млн грн, включно з преміями.

Держаудитслужба не називає прізвища чоловіка, проте згідно з інформацією, оприлюдненою на офіційному сайті ДУІТу, першим проректором, доцентом та кандидатом історичних наук є — Горбань Анатолій Вікторович.

Загалом зарплата проректора ДУІТу становила майже 9 млн грн

“Зокрема у 2022 році проректору було нараховано заробітної плати на загальну суму понад 5,5 млн грн, з яких премія склала майже 4,7 млн грн (85,7% всієї суми, або 390 тис. грн на місяць). У 2023 році він отримав майже 3,2 млн грн зарплати, де премія становила 2,21 млн грн (або 69%),” — йдеться в повідомленні аудиторської служби.

Таким чином, сума премій, яку нарахували працівнику університету, дорівнює середньому рівню виплат двох командирів бригад Сухопутних військ ЗСУ, які беруть участь безпосередньо у бойових діях. “Середній рівень виплат командиру бригади Сухопутних військ ЗСУ, який бере участь безпосередньо у бойових діях, у 2022 році становила – 133 тис. грн, у 2023-му – 150 тис. грн. Таким чином два бойові комбриги за два роки на фронті у сумі отримали 6,8 млн грн,” — зазначають у повідомленні.

Держаудитслужба готує звернення до Міністерства освіти

Окрім того, за словами аудиторської служби, ДУІТ не є одним із провідних закладів освіти, адже в загальному консолідованому рейтингу закладів вищої освіти України перебуває аж 104 місці. Попри це проректор цього вишу отримує зарплату вищу за зарплату ректорів провідних ВНЗ країни.

Держаудитслужба готує звернення до Міністерства освіти і науки України, аби впорядкувати виплати зарплати керівному складу вищих державних навчальних закладів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності