На Львівщині директор ліцею п’ять разів преміював свою дружину та сина

В.о. директора Нижанковицького професійного ліцею Володимир Сенейко

Володимир Сенейко безпідставно преміював дружину та сина на 15 тис. грн

Старосамбірський районний суд Львівської області оштрафував в.о. директора Нижанковицького професійного ліцею Володимира Сенейка за зловживання службовим становищем і розтрату грошей. Про це йдеться у вироку, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень, 14 березня.

З матеріалів справи відомо, що Володимир Сенейко безпідставно преміював свою дружину-лаборантку та сина. Останнього директор підвищив від посади оператора до майстра виробничого навчання.

Син Сенейка та його дружина за менш ніж два роки роботи у ліцеї отримали 15 тис. грн премії

У листопаді 2022 року в. о. директора Нижанковицького професійного ліцею Володимир Сенейко прийняв на посаду лаборантки свою дружину. Того ж дня на роботу до ліцею прийняли й сина директора — він влаштувався оператором котельні на опалювальний сезон. Про конфлікт інтересів Сенейко не повідомив.

Вже наступного місяця Сенейко преміював свого сина на дві тисячі гривень. Того ж дня чотири тисячі премії отримала дружина директора ліцею. У березні 2023 року Сенейко виділив жінці ще дві тисячі премії. Наприкінці березня 2023 року директор ліцею перевів свого сина з посади оператора котельні на посаду маляра, а у червні — з посади маляра на посаду майстра виробничого навчання. Ще три тисячі премії у червні отримала дружина Володимира Сенейка, а у вересні 2023 року з нагоди свята Покрови пресвятої Богородиці вона отримала ще чотири тисячі гривень.

Суд призначив директору ліцею п’ять тисяч гривень штрафу

На судовому засіданні Володимир Сенейко свою вину не визнав, а у лютому 2024 року подав клопотання з проханням закрити справу. За словами Сенейка, він не повідомляв своє керівництво про конфлікт інтересів через те, що Нижанковичі є гірським населеним пунктом.

Суддя Старосамбірського районного суду визнав Володимира Сенейка винним у адмінпорушенні. Він зобовʼязаний сплатити 5,1 тис. грн штрафу. На постанову ще можна подати апеляцію.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності