Директорку одного з ліцеїв на Львівщині судили за преміювання матері

Фото Угнівського аграрно-будівельного ліцею, Автор: Андрій Чвартковський

Любов Осміловська призначила матері надбавку в розмірі 25 тис. грн

Директорку Угнівського аграрно-будівельного ліцею судили за безпідставне призначення надбавки матері, яка працює в тому ж навчальному закладі. Любов Осміловська додала до зарплатні матері понад 25 тис. грн. За це жінка сплатить штраф, йдеться у вироку суду, опублікованому у Єдиному судовому реєстрі 25 січня.

За матеріалами справи, Любов Осміловська, директорка Угнівського аграрно-будівельного ліцею, що на Львівщині, ще у січні 2023 року підписала наказ про призначення надбавки до зарплати однієї з працівниць ліцею. Цією працівницею виявилася мати директорки. За наказом надбавка становила 50% від ставки жінки, що дорівнювало понад 25 тис. грн. Про конфлікт інтересів департаменту освіти та науки Львівської обласної державної адміністрації директорка не повідомила.

На початку січня 2024 року правоохоронцям вдалося зібрати достатньо доказів провини Любові Осміловської, і вони склали за фактом порушення адміністративний протокол. Згодом справу передали до суду.

У суді Любов Осміловська повністю визнала свою провину. Суддя Олег Веремчук в складі Сокальського районного суду Львівської області визнав її винною у безпідставному призначенні надбавки власній матері. Директорка Угнівського аграрно-будівельного ліцею сплатить 5100 грн штрафу. Також її зобов’язали сплатити 1605 грн судового збору.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності