Солдата-снайпера засудили за постріл чоловікові в живіт у центрі Львова

Солдата-снайпера засудили за постріл чоловікові в живіт у центрі Львова

Військовий зробив один постріл з револьвера Флобера, який не є вогнепальною зброєю

Галицький районний суд Львова виніс вирок військовослужбовцю-снайперу Віталію Т., який у жовтні минулого року в центрі Львова вистрілив у живіт чоловіку. Військовий стріляв із револьвера Флобера, який не є вогнепальною зброєю. Суд визнав його винним, проте замінив три роки ув’язнення на один рік іспитового терміну, про це відомо з вироку, оприлюдненого в Єдиному державному реєстрі судових рішень, у вівторок, 23 січня.

Із матеріалів справи відомо, що засуджений львів’янин, проходить службу в одній з військових частин на посаді стрільця-снайпера і має звання солдата.

Інцидент трапився пізно вночі 2 жовтня. Близько 01:40 на автостоянці біля ТЦ «Магнус», що у центрі Львова військовий Віталій Т. у стані сп’яніння спричинив конфлікт із водієм та пасажирами автомобіля Nissan Qashqai. На зауваження одного із пасажирів автівки військовий реагував агресивно і за кілька хвилин почав погрожувати зброєю.

Віталій Т. кілька разів вистелив у землю із револьвера моделі PROFI під патрон Флобера (який не є вогнепальною зброєю). «Злякавшись поведінки військового потерпілий відійшов назад, однак той здійснив один постріл в живіт чоловіка», — йдеться у вироку суду. Після цього військовослужбовець втік з автостоянки, однак його зупинили правоохоронці на сусідній вулиці Городоцькій. На судовому засіданні обвинувачений підтвердив свої дії та визнав провину.

Суддя Галицького районного суду Львова Наталія Зубачик визнала Віталія Т. винним у хуліганстві, що супроводжувалось особливою зухвалістю. Чоловіку суд призначив три роки позбавлення волі, однак звільнив його від відбування покарання та призначив один рік іспитового терміну. На вирок ще можна подати апеляцію.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності