• Головна
  • Україна
  • Уряд схвалив два об'єднання університетів у Кривому Розі та Дніпрі

Уряд схвалив два об'єднання університетів у Кривому Розі та Дніпрі

Міністр освіти і науки Оксен Лісовий

В Україні створюють потужні регіональні університетські центри

Міністерство освіти й науки України продовжує реорганізовувати систему вищої освіти в Україні, ухваливши рішення про об’єднання чергових університетів. Інформація про це з’явилася ввечері 23 квітня на сторінці МОН у Facebook.

Виші, які чекає реорганізація

Як зазначається в дописі, в рамках реформи Донецький національний університет економіки та торгівлі імені Михайла Туган-Барановського приєднають до Криворізького національного університету. Після об'єднання донецький виш діятиме як структурний підрозділ Криворізького НУ.

Також об’єднають Придніпровську державну академію фізичної культури й спорту та Український державний університет науки та технологій у Дніпрі.

Це рішення дасть змогу зберегти та максимально ефективно використати інфраструктуру, науковий і освітній потенціали університетів, сформувати розгалужену мережу потужних багатопрофільних університетських центрів. У МОН обіцяють, що студенти, які вже навчаються в реорганізованих університетах, продовжать навчання на тих самих умовах — зі збереженням спеціальності, форми фінансування та інших попередніх умов.

Реорганізація закладів вищої освіти посилить конкурентоспроможність ЗВО, створить потужні університетські центри та поліпшить якість підготовки фахівців”, — переконані у відомстві.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів на засіданні у вівторок, 2 квітня, приєднав Українську академію друкарства до Національного університету “Львівська політехніка”. Як заявив міністр освіти та науки Оксен Лісовий, “навчання у більшому університеті для студентів означає доступ до ширшого кола профільних і кваліфікованих викладачів, дисциплін до вивчення та ліпшої матеріально-технічної бази. Головна мета цих рішень — поліпшення якості вищої освіти, підвищення ефективності роботи наукових установ та створенням потужних освітніх та наукових осередків”.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності