• Головна
  • Україна
  • Попри атаки ворога, повного блекауту в Україні не буде — Міненерго

Попри атаки ворога, повного блекауту в Україні не буде — Міненерго

Повного блекауту в Україні не буде

Росія продовжує атакувати українські енергетичні об'єкти, але масштабних відключень світла в Україні не буде

Український міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що незважаючи на постійні російські атаки на енергетичну інфраструктуру України, масштабного блекауту по всій країні не буде. Про це він заявив в ефірі телемарафону.

За його словами, хоча ворожі обстріли енергооб'єктів триватимуть, енергосистема залишається цілісною, і повного відключення електрики не станеться. Галущенко наголосив, що енергетики докладають усіх зусиль, аби не допустити найгірших сценаріїв, і закликав бути готовими до можливих ускладнень, проте запевнив, що Україна дотримувалася своїх обіцянок у минулому році не допустити повного блекауту.

"На жаль, нема ніяких сумнівів у тому, що атаки ворога будуть продовжуватись. Проте енергосистема цілісна. Тотального блекауту в країні не буде. Як уже показує досвід минулого календарного року, ми свого слова дотримуємось", — пояснив міністр.

Зазначимо, протягом 2022-2023 років потужні ракетні удари Росії по енергетичній інфраструктурі України призводили до масштабних відключень електрики в багатьох регіонах, але повного блекауту по країні вдалося уникнути. Цієї весни російські військові поновили атаки на українські електростанції, пошкодивши та знищивши низку теплових і гідроелектростанцій, включно з Дніпровською ГЕС і ТЕС, що належали державній компанії "Центренерго".

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності