• Головна
  • Україна
  • Експосадовця РНБО Гладковського оголосили у розшук за корупцію при закупівлі техніки для ЗСУ

Експосадовця РНБО Гладковського оголосили у розшук за корупцію при закупівлі техніки для ЗСУ

Олег Гладковський

Його звинувачують у розкраданні 17 млн грн на тендерах Міноборони

Національне антикорупційне бюро України оголосило в розшук колишнього першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони. Йдеться про Олега Гладковського. Його звинувачують у організації незаконних закупівель вантажних автомобілів для Міністерства оборони. Про це у вівторок, 16 квітня, повідомили у Національному антикорупці́йному бюро України.

Сума завданих збитків державі — понад 17 млн грн

Слідство встановило, що колишній перший заступник секретаря РНБО разом з екс-заступником міністра оборони та директором департаменту Міноборони закуповували військову техніку за завищеними цінами. Таким чином державі було завдано збитків на суму понад 17 мільйонів гривень.

У 2019 році Вищий антикорупційний суд заарештував обвинуваченого, але він вніс 10,6 мільйонів гривень застави та був звільнений. Згодом, у 2022 році, суд звернув заставу в користь ЗСУ та змінив запобіжний захід на особисте зобов'язання. Після цього фігурант справи перестав з'являтись на засіданнях та, за даними НАБУ і САП, виїхав за кордон, що й стало причиною його оголошення в розшук.

Розслідування цього злочину у сфері оборонних закупівель продовжується. Правоохоронці вживають заходів для затримання та притягнення до відповідальності всіх причетних осіб.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності