• Головна
  • Україна
  • Виплати пенсіонерам від ООН продовжили на три місяці: хто, скільки та як може отримати

Виплати пенсіонерам від ООН продовжили на три місяці: хто, скільки та як може отримати

Пенсіонер
Фото: Freepik

Програма підтримки пенсіонерів діє в Україні з серпня 2023 року

Програму додаткової грошової допомоги для пенсіонерів від Всесвітньої продовольчої програми ООН, які проживають на територіях активних або можливих бойових дій, продовжили ще на три місяці: квітень, травень і червень. Про це 16 квітня повідомив Пенсійний фонд України.

Хто отримуватиме виплати від ООН

Виплати будуть отримувати пенсіонери у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Луганській, Миколаївській, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях, які відповідають умовам програми. Отримуватимуть доплати ті українці, які підпадають під певні критерії. А саме:

  • мають пенсію меншу за 3 тис. 250 гривень;
  • не отримували будь-яку міжнародну допомогу або виплати для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) із 1 березня 2023 року

Пенсіонери отримуватимуть виплати від ВПП ООН на суму, яка дорівнює різниці між 3 тис. 250 гривень та сумою пенсії, яку вони отримують зараз. У Пенсійному фонді зазначають, що для отримання допомоги від ООН не потрібно нікуди звертатися Доплата нараховується автоматично, без подання заяви, відповідно до інформації, яка є в державних реєстрах.  

Нагадаємо, на Львівщині ООН почала надавати грошову допомогу людям з інвалідністю. Йдеться про допомогу дітям та дорослим з інвалідністю з дитинства. Право на ці гроші мають люди з соцдопомогою нижчою ніж 3 тис. 250 грн на місяць.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності