Південний регіон України потерпає від негоди

На Дніпропетровщині лютує негода.

Сильний буревій місцями позривав дахи будинків

Ввечері 15 квітня південний регіон України накрив сильний буревій, кілька великих міст потерпають від негоди. Через сильний буревій, сильний дощ і грозу у Кривому Розі та Кропивницькому сталося відключення світла. У Дніпрі, Запоріжжі сильний вітер повивертав дерева.

За словами голови Дніпропетровської обласної ради Миколи Лукашука, вечірня негода заподіяла шкоди деяким громадам області. Наразі найбільше постраждав Дніпровський та Криворізький райони. У Новопокровській громаді Дніпровського району сильний буревій місцями позривав дахи будинків. Несприятливі погодні умови призвели до поривів проводів, тому у багатьох населених пунктів немає світла.

Така ж ситуація й у Глеюватській громаді Криворізького району. За інформацією від ДТЕК, також у Кривому Розі тимчасово були знеструмлені Тернівський, Покровський, частково Саксаганський та Довгинцівський райони.

Як повідомив начальник Криворізької міської військової адміністрації Олександр Вілкул, енергетики провели аварійне відключення світла фактично по всьому місту. Лікарні та критична інфраструктура Кривого Рогу перейшла на генератори. Енергетики пообіцяли відновити електропостачання через за декілька годин, але впоралися раніше і приблизно через годину повернули електроенергію в домівки мешканців Кривого Рогу.

Згідно із прогнозом синоптиків, такі погодні умови збережуться й у вівторок.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності