Якість повітря на Львівщині погіршилася через сахарську пилюку — синоптики

Львівщину накрила хмара пилу з Сахари.

Все це супроводжуватиметься аномальною спекою

У суботу, 30 березня, прикарпатські області накрила хмара пилу з Сахари, а у понеділок, 1 квітня, це станеться на решті території України. Про це повідомила метеорологічна станція Бориспіль.

В Україну прибуває пил з Африки

Суттєве погіршення якості повітря в найближчі дні. В Україну прибуває пил із Сахари”, — відзначається в дописів метеорологів. За їхніми словами, це призведе до того, що небо буде дуже тьмяним. При цьому в Україні буде аномальне тепло — до +25 градусів.

Погода на Львівщині: після спеки — дощі

Натомість за прогнозом Львівського регіонального центру з гідрометеорології, до кінця доби 31 березня та впродовж доби 1 квітня по місту Львову очікуються пориви південно-західного вітру 15 –20 м/с. Мерія закликала мешканців і гостей міста бути обачними. Під час сильного вітру варто оминати великі дерева, електричні лінії, антени, рекламні щити та інші масивні конструкції, адже внаслідок негоди вони можуть пошкодитись і, таким чином, травмувати тих, хто буде поруч.

На Львівщині 1 квітня очікують мінливу хмарність, але без опадів. Температура вночі становитиме 10-15° тепла, а вдень підніметься до 21-26° тепла. Вітер південно-західний 9 – 14 м/с, місцями з поривами 15 – 20 м/с.

У Львові погода аналогічна: мінлива хмарність, без опадів, вітер також південно-західний. Температура вночі буде 11-13° тепла, а вдень — 23-25°. Видимість 1 квітня буде доброю, вологість повітря знизиться.

Однак вже 2 та 3 квітня синоптики прогнозують дощі. Стовпчики термометра цими днями показуватимуть 11-14° тепла

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності